para_logo

Ο βιομηχανικός ομιλος PARA είναι μια οικογενειακή εταιρία που ιδρύθηκε το 1920. Εδω και τρείς γενιές κατασκευάζει όμορφα, υψηλής ποιότητας υφάσματα για τέντες, για εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση και για χρήση στη θάλασσα (θαλαμηγοί , σκάφοι κλπ).

Σήμερα, ο όμιλος PARA με την ευδιάκριτη ιταλική αισθητική ταυτότητά του , είναι παρών σε πολλές χώρες μέσα και έξω απο την Ευρώπη μέσω υποκαταστημάτων και διανομέων στους οποίους δίνει την δυνατότητα να καινοτομούν στις εγχώριες αγορές χάρη στην ποιότητα και τα ξεχωριστά προιόντα της PARA, ενός μεγαλου παίκτη στην διεθνή αγορά .

Ο όμιλος PARA αναγνωρίζεται ως ένας καταξιωμένος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας πανιών, αυστηρά «ιταλικής κατασκευής».

Υπάρχουν μηχανισμοί επίβλεψης ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας απο την κλωστοποίηση των νημάτων, την ύφανση το τύπωμα , την βαφή, την επικάλυψη και την επιφανειακή επεξεργασία όπου η ποιότητα , η αισθητική, η λειτουργικότητα , σε συνδυασμό με την συνεχή επένδυση στην προώθηση των προιόντων επιτρέπουν στον όμιλο PARA να θέτει πολύ ψηλά τον πήχη στο στάδιο μιας ήδη απαιτητικής παραγωγής αλλά και ζήτησης.

Το εταιρικό όραμα του ομίλου PARA δεν περιορίστηκε στο προιόν και στις πωλήσεις αλλά επεκτάθηκε στο να «γίνονται οι δουλειές» με ηθική και συνείδηση . Ανέκαθεν ο όμιλος PARA έθετε ως στόχο την μείωση των συνεπειών στο περιβάλλον με το να δημιουργεί υπερ σύγχρονες μονάδες διυλισης νερού όπου περισσότερα απο 200 κυβικά μέτρα νερού επεξεργάζονται καθημερινά όπως επίσης με το να δημιουργήσει μια συνεργαζόμενη μονάδα που επιτρέπει την συνδυαστική παραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας.

«Σήμα κατατεθέν» της PARA είναι το ύφασμα για τέντες Tempotest

Ηλιοπροστασία , οικονομία ενέργειας

Το Tempotest είναι ένα ακρυλικό πανί κατασκευασμένο απο ακρυλικές ίνες βαμμένες σε μάζα το οποίο χάρη στη χημική του σύνθεση είναι προστατευμένο κατά της φθοράς.

Η PARA υποβάλλει όλα τα πανιά Tempotest σε μια ειδική προστατευτική επεξεργασία βασισμένη στο Teflon χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογίες. Αυτή η επεξεργασία επιτρέπει στα πανιά να απωθούν μερικώς την φυσικά σχηματιζόμενη βρωμιά . Επίσης τα πανιά απωθούν το νερό, τα χημικά και έχουν μοναδική σταθερότητα διαστάσεων.

Η ποιότητα των πανιών Tempotest είναι εγγυημένη για μια περίοδο 8 ετών . Η εγγύηση ισχύει μόνο εάν το χρώμα του πανιού ξεθωριάσει μετά απο μια φυσιολογική έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, στο εφάλμυρο περιβάλλον και σε άλλους ατμοσφαιρικούς παράγοντες .

Η Tempotest είναι η μεγαλύτερη συλλογή υφασμάτων για τέντες παγκοσμίως. Με τα σχέδια και τους χρωματισμούς της καλύπτει και τα πιο εξεζητημένα γούστα και δημιουργεί διακοσμητικές τάσεις .

PARA σημαίνει τέντα . Ενας τομέας του οποίου ηγούμαστε χάρη στην ασύγκριτη ποιότητά μας και στους σύντομους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών.
Σημαντικές επισημάνσεις: προβλέπεται και είναι αναμενόμενο ότι κατά την διαδικασία τύλιξης του υφάσματος σκίασης μπορεί να δημιουργηθούν πτυχές ή τσακίσεις κυρίως στα σημεία ραφής και στο περίγραμμα οι οποίες πιθανόν να είναι ιδιαίτερα ορατές αν το ύφασμα είναι ανοιχτόχρωμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυματισμό/ρυτίδωση του υφάσματος κάτι το οποίο θεωρείται φυσιολογικό για την πλειοψηφία των υφασμάτων σκίασης. Οι πτυχές ή τσακίσεις δεν μειώνουν την ποιότητα ή λειτουργικότητα του υφάσματος.

Τα υφάσματα σκίασης για τέντες καθώς και τα παραπετάσματα (κάθετα υφάσματα σκίασης) ενδείκνυνται για προστασία από τον ήλιο και θα πρέπει να τυλίγονται σε περίπτωση βροχής ή δυνατού αέρα . Το βρεγμένο ύφασμα κάνεις πτυχές ευκολότερα και δεν θα έπρεπε να τυλίγεται παρά μόνο αφού στεγνώσει.